Planeta zemlja anyfiles

https://ecuproduct.com/ba/psorilax-najbolji-nacin-da-se-oslobodite-psorijaze-prirodno-i-brzo/

Atmosfera, tj. Plinski omotaè koji okružuje planetu Zemlju, sigurno je živjeti na neeksplozivan ili eksplozivan naèin. Kao neeksplozivna, ukljuèena je u oblike, jer u njoj nema eksplozivnih agenasa, što osigurava snabdijevanje svim standardnim proizvodima u njemu.

Ali to je eksplozivno kada postoje faktori u gasu ili prašini koji se mogu smatrati eksplozivnim. Smatra se da je eksplozivna atmosfera i potencijalno eksplozivna zona.Odreðivanje zone opasnosti od eksplozije vrši se na osnovu klasifikacije na platformi vjerovatnoæe i pojave eksplozivne atmosfere. Možemo govoriti o zapaljivim gasovima, magli i zapaljivim parovima, ili o zapaljivim teènostima.

Gomile gasova, magle i para zapaljivih teènosti prolaze u tri zone:- zona 0 - definira se kao prostor u kojem je eksplozivna atmosfera koja sadrži zapaljive tvari u obliku plinova, magle i isparenja uvijek ili dugo vremena,- zona 1 - u kojoj su te zapaljive supstance samo povremeno u toku normalnog rada,- zona 2 - u kojoj se eksplozivna atmosfera ne javlja u toku pravilnog rada, a ako je - zaustavlja se na kratko vrijeme.

Nasuprot tome, zapaljive tekuæine izoliraju takve ravnine kao:- zona 20 - u kojoj se eksplozivna atmosfera u obliku oblaka zapaljive prašine javlja konstantno, poželjna je tokom dugih perioda,- zona 21 - gdje se povremeno može pojaviti oblak zapaljive prašine tokom normalnog rada,- zona 22 - u kojoj oblak zapaljivog moljca ne sjedi u toku normalnog rada, a ako se dogodi - usmjeren je samo na kratko vrijeme.

Pojava eksplozivnih opasnih zona zahtijeva posebno poštivanje principa povjerenja i higijene na radu.